Dozenschuivers in de kunst?

In de kunst zijn er kunsthandelaren, galeries, kunstverhuurders, oplichters enz.
Maar er zijn blijkbaar ook dozenschuivers actief.

Hoe werkt zoiets?
Wel, je zet een bedrijf op onder de noemer kunsthandel/kunstverhuur, je zet de site vol met kunst (van een andere firma) welke de klant kan kopen of huren (veel “voorraad” op de website, dan lijkt ‘t in elk geval alsof je een grote firma bent) en je bent klaar. Laat de klanten maar komen.

Onderstaande foto, met het sculptuur van Sander Jansen, is van zo’n firma welke blijkbaar zo handelt.

Het toeval wil dat ik dit werk, een unica, al erg lang in huis heb.
De herkomst is mij ook bekend: het CBK Drenthe (reeds opgeheven, het werk van Sander Jansen komt uit die collectie)
En het werk staat inmiddels al jaren op de website van een firma uit de randstad.

Zo’n “kunstuitleen” heeft waarschijnlijk geen of gedeeltelijk eigen werk, maar zet kunstwerken van andere uitlenen gewoon op de website.
Wordt zo’n werk via zo’n dozenschuiver verhuurd dan zal de dozenschuiver het betreffende werk wel huren van de echte uitleen, nog een paar centen bij de prijs op drukken, verhuren onder eigen naam en dan is ‘t klaar.
De klant zal er nooit achter komen, de dozenschuiver heeft weer wat verdiend op werk wat van een echte kunstuitleen komt.
Zo zal ‘t met verkoop van kunstwerken ook wel gaan…en blijkt een werk niet beschikbaar bij de echte kunstuitleen (verkocht/verhuurd) dan is er een ideale oplossing voor.

Toon je namelijk interesse, wat ik begin vorig jaar al heb gedaan bij dit werk van Sander Jansen, dan krijg je netjes een email dat áls het werk beschikbaar is, er contact wordt opgenomen.
U raadt het al: ik heb nooit een bericht gekregen, ook logisch want het betreffende werk is al lang in mijn bezit.

Waarom het kunstwerk nog steeds bij die firma op de site te koop staat?
Sja, als ‘t niet je eigen voorraad is dan is ‘t bijzonder lastig om alles bij te houden…dus dan laat je ‘t maar gewoon op de website staan.

Beter is om dit werk bij Skoander.com te kopen: uit voorraad leverbaar, binnen max 3 dagen in huis, kunstwerk is beschikbaar voor bezichtiging, aanzienlijk goedkoper, met garantie etc.


Plaats een reactie

error: Don\'t steal @ Skoander.com