06-83291516 whatsapp fraude Maria van Dijk

Hadden we tot vorige week nog te maken met “Ria Swagten” als marktplaats/whatsapp fraudeur, nu is er weer een nieuwe naam (en zelfde werkwijze!)

Maria van Dijk met gsm nummer 06-83291516

Deze “dame” heeft eenzelfde werkwijze als “Ria Swagten” (voor info betreffende Swagten: zoek even door mijn blogs)
U wordt benaderd n.a.v. een Marktplaats advertentie, u ontvangt een whatsapp bericht vanaf een whatsapp bedrijfsaccount (kan je zo aanmaken, zegt helaas niets!)
Er wordt gevraagd naar de vraagprijs, later om foto’s met 2 vingers bij het product..want ja, mevrouw is al eens opgelicht en wil zekerheid.
In een nog later stadium wordt gevraagd naar een duidelijke foto van de bankpas, mevrouw is slechtziend en wil dus duidelijk het banknummer zien.
Ja ja jajajaja….
Mevrouw kan dus wel de whatsapp lezen maar het banknummer moet dus zo groot mogelijk in beeld.

Wat is het doel?
Mijns inziens hopen op een foto van de bankkaart en hopen op de volgende informatie: het rekeningnummer én…het pasnummer en geldigheidsdatum van de kaart.
Met deze gegevens alsmede uw geboortedatum (vaak wel vindbaar via o.a. Facebook) zou het mogelijk kunnen zijn om een nieuwe pas en pincode aan te vragen en dus uiteindelijk uw bankrekening te plukken.

Let wel: met alleen het rekeningnummer kan met niets.
Zorg er altijd voor dat het pasnummer en overige data niet zichtbaar zijn.

Kijk dus uit voor telefoonnummer:
06-83291516 / 0683291516 / 06 83291516 / +31 6-83291516 / +31 683291516 / +31 6 83291516 / 0031 6-83291516 / 0031 683291516 / 0031 6 83291516

Whatsapp naam: Maria van Dijk / M van Dijk / Van Dijk

U wordt opgelicht!!

Bekijk hieronder de communicatie welke ik ontving (de persoon in kwestie had ‘t al door dat ‘t oplichting betrof, enige humor is gebruikt.)
De tekst met witte achtergrond is van de oplichter “Maria van Dijk”

* Heeft u soortgelijke berichten ontvangen maar via een ander 06 nummer? Laat het ons weten!
Stuur de informatie, liefst met printscreens van de conversatie, naar info@skoander.com en ik zal die oplichters weer een podium geven!

Reageren in dit blog staat uiteraard vrij. Uw reactie wordt niet direct geplaatst, ik moet elke reactie handmatig goedkeuren. Ondanks dat ik zo snel mogelijk tracht te reageren kan het dus korte tijd duren voor uw reactie online staat!


4 gedachten over “06-83291516 whatsapp fraude Maria van Dijk”

 1. Wij ook! Gelukkig geen foto van de bankrekening gestuurd. Wel de naam en het rekeningnummer. Hier kan ze hopelijk niks mee doen toch!? Ze gebruikte bij ons het nummer 0683291516.

  Beantwoorden
  • Hallo Jikke,

   Inzake namen rekening nummer doorgeven, daar kunnen ze weinig mee.
   Ter idee: mijn zakelijke rekening nummer en handelsnaam staan ook online (wettelijk verplicht). Dat is dus geen probleem.

   Het wordt een probleem als je bijv. een foto stuurt van jouw pinpas met alle gegevens er op.
   Oftewel: naam, rekeningnummer, pasnummer en datum van de pas.
   Die informatie in combinatie met jouw naam én geboortedatum kan voor problemen zorgen.
   Bij het aanvragen van een nieuwe pas/pincode is die info noodzakelijk, alsmede jouw geboortedatum. Helaas gooit iedereen alles maar online, een geboortedatum zoeken levert dus vaak geen probleem op (om die reden ben ik, op de beperkte sociale media waar ik vertoef qua leeftijd een jonge kerel van een jaar of 22 en ben ik jarig in bijv. halverwege juni)

   De combinatie van al die gegevens (naam, pasnummer, rekeningnummer, einddatum pas) is dus wel een probleem.
   Met pech wordt er bijv. een nieuwe kaart aangevraagd en opgestuurd…en voordat de postbode bij de voordeur is wacht de oplichter de postbode op, doet oplichter zich voor als bewoner en neemt de post maar vast aan van postbode…

   (Geen idee of het postbode gedeelte zo gaat of kan gaan, maar in theorie zou dat dus kunnen!)

   Vr groet,

   Skoander.com

   Beantwoorden
 2. Hallo allemaal,

  Ik ben ook maar es gaan googlen, een oude vrouw die slechtziend is en mijn basgitaar wil kopen…..hmmmmm
  Precies dezelfde teksten als hier eerder vermeld, tot zover niks nieuws maar ik heb wel een ander telefoonnummer 06 12434782

  Hopelijk zoeken meer mensen en trappen ze er niet in. Surf safe!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

error: Don\'t steal @ Skoander.com