Factoryonline2021.ru scam/fraude

Het is weer eens zover…

Een product van Skoander.com is te vinden op een oplichters site.

Mijn foto alsmede mijn naam worden misbruikt, dit vergezeld van een verzonnen prijs én fictieve korting.

Ik heb uiteraard he-le-maal niets met dit soort oplichterij van doen! De ervaring leert dat ik er helaas ook niets tégen kan doen…frustrerend!!

Wat is de werkwijze van dit soort oplichters?

Wel, er zijn programma’s die het internet afstruinen en producten dus automatisch op bovengenoemde website zetten. Dit kunnen websites/producten van webshops over de hele wereld zijn, de producten kennen ook geen grenzen. Van schoenen tot kunst en al wat niet meer.

De echte foto’s, de legitieme webshops worden genoemd én korting van 67% moet mensen over de streep trekken…eindconclusie: er wordt niets geleverd, er is geen product en het geld is weg!

Eventuele kopers worden lang aan het lijntje gehouden dankzij “vertragingen”, “de verkoper levert niet/traag en ze gaan er werk van maken” en noem maar op.

Uiteindelijk wordt er wél een product geleverd, vaak een goedkoop sjaaltje of iets dergelijks. De klant gaat klagen, dit is niet wat er besteld is. Er gaat weer tijd over heen, want er moet zogenaamd gecommuniceerd worden met de verkoper. Uiteindelijk zal de koper te horen krijgen dat de de sjaal naar het verkeerde adres is verzonden (de sjaal mag u houden, jaja) en het goede product, wat de koper heeft gekocht, wordt zogenaand toegezonden.

Kortom: door zo’n werkwijze kan een koop wel een half jaar gerekt worden…het zal dus ook even duren voor de eerste klachten online komen.

Tot die tijd hebben de oplichters redelijk vrij spel (al zullen de meeste mensen er niet in trappen (denk ik))

Op de website factoryonline2021.ru kunt u ook enkel met Visa/Mastercard betalen. Soms ook met PayPal.

Dit brengt risico’s met zich mee…Zover ik weet kunnen bovengenoemde betaalmethoden zowel particulier als zakelijk ge(mis)bruikt worden.

Bij PayPal kunt u geld overboeken d.m.v slechts een emailadres, u heeft dus geen idee waar het geld heen gaat. Soortgelijke constructie geldt ook voor de andere methodes. Kortom: niet te traceren en verdwijnt op een privé rekening, God mag weten waar.

(Skoander.com biedt overigens wel PayPal als betaalmethode, dit via Mollie. Om Mollie te kunnen gebruiken moet een bedrijf sowieso een KvK nummer hebben en geverifieerd worden door Mollie en is dus altijd traceerbaar als Nederlandse onderneming)

Afijn, ook de domeinnaam met het jaartal (2021) geeft aan dat de website een korte levensduur heeft, hooguit een jaar.

En in 2022 zullen ze wel doorgaan met bijv. Factoryonline2022.ru.

Een nieuwe domeinnaam, zelfde constructie en deze domeinnaam komt uiteraard nog niet op Google naar voren als oplichting.

Het feest begint dan weer van voor af aan.

Plaats een reactie

error: Don\'t steal @ Skoander.com