SEO en optimalisatie

In mijn eerste blog heb ik het gehad over een website zelf maken of laten maken én ik heb al wat kritiek geuit op de webbouwers en webdesigners (al scheer ik niet iedereen over 1 kam, er zitten ongetwijfeld ook goede firma’s tussen)

Mocht u er over denken om een website te laten maken, ga dan eerst eens wat zaken uitzoeken.
Zoals ik al zei in de vorige blog: er zijn een hoop webdesigners die een leuk plaatje neer kunnen zetten en daar houdt het wel op.
Er zijn tevens zéér veel firma’s die beweren aan SEO en website optimalisatie te doen. (vaak zie je dan ook nog bedragen van ca. €500 tot €1500 voor een goede website die goed in google scoort)

Welnu: ga die informatie maar eens testen met bijvoorbeeld pagespeed insights ( https://www.developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?hl=nl )

Pagespeed insights mag ik altijd wel graag gebruiken om e.e.a. na te gaan.
Pagespeed is van Google en test diverse zaken zoals snelheid (u weet wel, die optimalisatie waar menig webbouwer over opschept)

U kunt gewoon even een rondgang op google maken, zoek maar willekeurig (of lokaal) naar webdesigners, webbouwers, SEO experts en andere optimalisatie experts.
Zet de volledige website link van die firma maar in Pagespeed Insights en zie wat de scores van die webbouwers e.a. zijn.

Ik vrees dat de scores veelal in het rood (0-49) scoren of wellicht in het oranje (50-89) en een enkeling in het groen scoort.

Dan moet u zich eens serieus afvragen: als al die firma’s zo goed zijn als ze beweren, waarom scoort hun eigen site dan zo slecht?!?
Hebben ze er dan toch minder verstand van dan ze beweren?

En wees ook eerlijk naar jezelf toe: de bedragen die je vaak ziet, €500/€1500, daar red je het al niet eens mee als je de uren moet rekenen om de optimalisatie op orde te krijgen!
Wil je een serieuze website laten maken waarbij ook alles bovengemiddeld goed is dan ben je naar mijn bescheiden mening €20.000 of (veel) meer kwijt.
Dit soort bedragen wil niemand horen…maar voor €1500 kan en mag je feitelijk niets verwachten.

(zoals ik reeds eerder zei: ga maar gewoon zelf een site bouwen, dan heb je alles zelf in de hand en kan je er zelf (hard) aan werken om goed te scoren! Eigen tijd kost in principe niks, je leert er veel van én je hebt alles zelf in de hand!!)


Plaats een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.