Ellen van Hulsen – Heel klein landschap

Ellen van Hulsen – Heel klein landschap, dat komt als eerste aan bod.

Ik zet dit blog maar in de categorie “nieuwe aanwinsten”, want dat is het ook…maar ik wil tevens een zijsprong maken naar Van Hulsen lijstenmaker te Leeuwarden (die zaak is overigens al érg lang gesloten)

Eerst dus maar de ets van Ellen van Hulsen.
Deze is te koop via https://www.skoander.com/ellen-van-hulsen-ets-heel-klein-landschap/
De ets verkeert in nieuwstaat conditie, het geheel kan zo aan de muur.
Een leuke ets van een Friese kunstenares voor weinig geld!

Dat gezegd hebbende:
Van Hulsen lijstenmaker in Leeuwarden…een gratis tip voor eenieder die op een veiling of andere (online) verkoopplaats een oud(er) kunstwerk, veelal van Friese kunstenaars, wil kopen: let er op of een sticker van Van Hulsen op de achterzijde van de lijst zit.
Het is hier in Friesland een algemeen bekend gegeven dat Van Hulsen vrijwel alles opplakte.
Etsen, houtsnedes…noem maar op. Vrijwel alles werd op karton geplakt.
Blijkbaar was het idee dat bijv. een ets strak in de lijst moest zitten. (in tegenstelling tot wat mensen ook vandaag de dag nog denken: strak in de lijst is, enkele uitzonderingen wellicht daargelaten, niet nodig.
Er is géén lijstenmakersbijbel waarin staat dat een kunstwerk op papier strak in de lijst moet zitten. Een kunstwerk mag/moet gewoon losjes in de lijst zitten…het papier moet ook kunnen uitzetten/krimpen enz.)

Dit is ook de reden dat potentiele kopers van dergelijk werk op bijvoorbeeld veilingen vaak afhaken om ingelijst werk van Van Hulsen te kopen.
Het loshalen van dergelijk opgeplakt werk kan nogal wat kosten met zich meebrengen als men het kunstwerk laat loshalen (en grote risico’s als men het zelf probeert los te halen)
Wil men een werk laten loshalen door een lijstenmaker dan is de lak vaak duurder dan de brief en loont het niet om de ets aan te schaffen.

Het komt er dus op neer:
ziet u een leuk kunstwerk welke is ingelijst door lijstenmakerij Van Hulsen dan kunt u dat werk kopen als u bereid bent er geld in te investeren om het betreffende werk los te halen.

(de ets van Ellen van Hulsen was overigens ook opgeplakt (de ets was ingelijst door…u raadt het al), maar is ook weer losgehaald.
Dit werk kunt u dus gerust kopen, evenals al ons andere aanbod.
Indien een door ons ingekocht werk is opgeplakt dan wordt dit door ons ook altijd weer los gehaald.
U koopt bij Skoander.com dus nooit een opgeplakt kunstwerk!)

Plaats een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.