Nieuwe aanwinsten

Nieuwe aanwinsten, er is weer wat voorraad bij gekomen.

Te beginnen met de, naar mijn idee, meest fraaie:
een antieke oudgekleurde gravure van het congres te Wenen 1815.
Dit werk staat reeds in de webshop (https://www.skoander.com/het-congres-wenen-1815/ ), enige tekst en uitleg betreffende de gravure staat beschreven.
Het leuke is: deze gravure kom ik nergens tegen, zelfs niet in de uitgebreide collectie van het Rijksmuseum (en die jongens hebben echt veel!)
Kortom: op zoek naar een fraaie en unieke gravure? Pak uw kans…

Daarnaast nog een klein etsje van Bolsward, gesigneerd Trude 1989.
Mogelijk een oud etsje van Trude van Assem, maar na contact met Van Assem bleek dit geen ets van haar hand te zijn.
De kunstenares “Trude” is vooralsnog een grote onbekende.
Ik zal de ets nog een klein beetje opfrissen (verkleuring uit het papier verwijderen), even fatsoenlijk inlijsten en dan komt de ets in de webshop.

20220507 133700
Tevens nog een ets van een riviergezicht van Antoon Derkzen van Angeren.
Deze ets is gemaakt in 1943, het jaar dat Antoon Derkzen van Angeren met pensioen ging…dit is dus een laat werk (al dan niet één van zijn laatste etsen)
De conditie van de ets is (nog niet) om over naar huis te schrijven, diverse tape resten en wat verkleuring in het papier zijn zichtbaar
Dit wordt allemaal verholpen, de ets is binnenkort weer fris en schoon én in nieuwstaat. Deze ets wordt ook weer even fatsoenlijk ingelijst en verschijnt dan in de webshop

20220507 133740Als laatste een…op het eerste gezicht een ets.
Waarom? Wel..ik heb de foto bijgesneden, maar het papier bevat namelijk een moed (verdiepte (druk)rand op of net naast de afbeelding op o.a. een ets).
Dit zou suggereren dat het dus een ets is.
Eenmaal onder het vergrootglas blijkt dat het géén ets maar een aquarel (gemengde techniek, inkt?) is.
De kunstenaar in kwestie heeft dus een “moed” gedrukt en voorzien van tape (zodoende krijg je dus een strakke omlijning!)
Afijn, het is dus een origineel werk, aquarel/inkt en zéér kundig gemaakt.
Het werk is gesigneerd met J.G. Thomassen, ik vermoed Jan Thomassen (Roermond 1939)…anderzijds doet de signatuur (met name “Thomassen”) wel weer heel erg veel denken aan de signatuur van Jean Thomassen. Maar de stijl van dit werk is weer totaal niet herkenbaar als zijnde Jean Thomassen…maar het kan ook zomaar zijn dat deze tekening ooit in opdracht is gemaakt en afwijkt van de reguliere stijl.
Ik heb Jean Thomassen gevraagd om reactie, dan kunnen we hem waarschijnlijk doorstrepen als zijnde de kunstenaar…dan blijft Jan Thomassen over als de meest waarschijnlijke kunstenaar.
Ook dit werk wordt weer nieuw ingelijst en verschijnt daarna in de webshop.
20220507 133807

Plaats een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.