Bildende kunst des bezirkes Rostock zum 25 jahrestag der DDR

 7,50

1 op voorraad

Categorie:

Bildende kunst des bezirkes Rostock zum 25 jahrestag der DDR
Okt/nov 1974 Kunsthalle Rostock
Wir gratulieren underer Republik
Ca. 120 pagina’s, ongenummerd
Jaar: 1974
Taal: Duits
Afmeting: 19 x 20 cm
ISBN: niet van toepassing

“Bildende Kunst des Bezirkes Rostock zum 25 Jahrestag der DDR” was een kunsttentoonstelling die in 1974 in Rostock, Duitsland, werd gehouden ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van de Duitse Democratische Republiek (DDR).
De tentoonstelling werd gehouden in de Kunsthalle Rostock en was getiteld “Wir gratulieren unserer Republik” (Wij feliciteren onze Republiek)

De Kunsthalle Rostock is een museum en kunstgalerie voor moderne en hedendaagse kunst in Rostock, Duitsland. Het is gelegen in het Schwanenteich-park in de wijk Reutershagen in Rostock. Het museum werd geopend op 15 mei 1969 en was het eerste en enige nieuwe museumgebouw in de Duitse Democratische Republiek (DDR)². Het is nu de grootste tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst in Mecklenburg-Vorpommern.

Het museum heeft een collectie van meer dan 7.000 kunstwerken, waaronder schilderijen, sculpturen en grafische werken. De collectie richt zich op Oost-Duitse kunstenaars en omvat werken uit de jaren 1920 tot heden. De collectie omvat werken van kunstenaars als Carl Lohse, Bernhard Kretschmar, Kate Diehn-Bitt en Otto Manigk.