Digitaal Opkopers Register (DOR)

Digitaal Opkopers Register
Skoander.com is als handelaar/opkoper van gebruikte goederen (onder andere edelmetalen/sieraden, kunst) verplicht om alle goederen te registreren in het Digitaal Opkopers Register.
Door alle ingekochte item in het register in te voeren proberen wij te voorkomen dat wij géén gestolen goederen in- en verkopen én dat u als klant met een gerust hart één of meerdere producten kunt aanschaffen.

Wat is het DOR register?
Het DOR faciliteert opkopers bij het registreren van de gebruikte en ongeregelde goederen die zij aankopen danwel voorhanden hebben (onder andere in consignatie)
Een bijkomend voordeel is dat op deze wijze ook meer gegevens over het gekochte goed (waaronder foto’s) en de verkoper (identificatieplicht) worden geregistreerd. Daarnaast is het DOR gekoppeld aan de database van Stop Heling met de aangiftes van gestolen goederen.
Het DOR biedt daarmee de mogelijkheid om automatisch, bijvoorbeeld aan de hand van een serienummer, te controleren of een goed als gestolen geregistreerd staat. Wanneer dit het geval is, is er sprake van een match en ontvangt de politie hiervan automatisch een melding.

Welke informatie wordt door ons geregistreerd?
– de datum van verkrijgen van het goed;
– een zo specifiek mogelijke omschrijving van het goed, inclusief foto’s;
– de inkoopprijs;
– de naam en het adres van de aanbieder van het goed.

Ingekochte goederen mogen wij minimaal 5 dagen na registratie niet ter verkoop aanbieden


Voor uitgebreidere informatie betreffende het DOR register:
https://hetccv.nl/onderwerpen/heling/digitaal-opkopers-register-dor/