Expanding our views-Ons blikveld verruimen

 5,00

1 op voorraad

Categorie:

Expanding our views-Ons blikveld verruimen
Hedendaagse Britse keramiek in Deventer
Tentoonstellingscatalogus “Expanding our views-Ons blikveld verruimen” Loes & Reinier International ceramics in samenwerking met The craft potters association
ca. 30 pagina’s, ongenummerd
Jaar: 2001
Afmeting: 20 x 21 cm
Taal: Nederlands, Engels
ISBN: niet van toepassing

Conditie: deze uitgave van Expanding our views-Ons blikveld verruimen is in nette staat

“Inleiding “Expanding our views-Ons blikveld verruimen”
De CPA is een bijzondere organisatie die in februari 1958 in het leven geroepen werd als Craftsman Potters Association (Vereninging van ambachtelijike pottenbakkers).
De oorspronkelijke doelstelingen waren het promoten van het werk van de leden en het vergroten van de bekendheid van het ambacht.

De vereniging heeft in de afgelopen drieënveertig jaar vele stormen doorstaan is gegroeid en veranderd in antwoord op nieuwe situaties, maar zij heeft nooit haar onafhankelijkheid verloren en nooit is zij afgeweken van haar taak om studiokeramiek van de hoogste kwaliteit te bevorderen.
Zij ontvangt geen staatssubsidies, de inkomsten worden verkregen uit contributies van de leden en
opbrengsten van haar ondernemingen: “Contemporary Ceramics”, de galerie en winkel, en “Ceramic Review”, het tijdschrift.

Zij heeft ook de “Craft PotteryCharitable Trust” opgericht om fondsen te verwerven voor haar educatieve doelen.
Al het werk van de CPA wordt uitgevoerd onder het toeziend oog van een raad die door de leden is gekozen.

De CPA is geboren uit de wilskracht, het enthousiasme en het harde werk van een groepje pottenbakkers dat met wijsheid en gezond verstand de grondslagen legde voor een eigen onafhankelijke vereniging, die democratisch beheerd wordt door de leden.

Mede-oprichter Michael Casson herinnert zich dat de pottenbakkers in Groot Brittannië voor het eerst in de geschiedenis een brandpunt gekregen hadden.
“A bush telegraph come alive”, zo beschreef hij het netwerk dat tot stand kwam door de lange reeks van avondlijke vergaderingen; bijeenkomsten die een forum werden voor de uitwisseling van ideeën en technische informatie en die hebben bijgedragen aan het kweken van de geest van samenwerking en verbondenheid die karakteristiek is voor Britse keramisten

De lijst van educatieve evenementen door de CPA georganiseerd is lang en onderscheiden.
Naast de vergaderingen en lezingen is het programma uitgebreid met de introductie van workshops, met demonstratiedagen, seminars en met de uitvinding van het pottenbakkerskamp.
De vereniging zoekt actief naar nieuwe manieren om het werk van haar leden te promoten en is betrokken geweest bij de introductie en ontwikkeling van pottenbakkersmarkten en keramiekbeurzen van hoge kwaliteit.

Zij organiseert ieder najaar een Keramiekbeurs in Oxford en werkt samen met het Rufford Craft Centre in de realisatie van “Earth & Fire”, een zomerse pottenbakkersmarkt die zich aan het ontwikkelen is tot een van de beste van Europa
Communicatie is altijd een vitaal aspect van CPA-aktiviteit geweest. Het tijdens die eerste vergaderingen besprokene werd rondgestuurd, er werd een nieuwsbrief gemaakt en in 1970 werd de eerste uitgave van “Ceramic Review” gepubliceerd.
Van een van oorsprong verenigingsblad is Ceramic Review uitgegroeid tot een van de meest gerespecteerde keramiektijdschriften met een internationaal lezerspubliek.”
Expanding our views-Ons blikveld verruimen