Galerie 88

 3,50

1 op voorraad

Categorie:

Galerie 88
Catalogus met deelnemers aan Galerie 8_8
17-21 maart 1988
Beurs van Berlage Amsterdam
76 pagina’s
Jaar: 1988
Taal: Nederlands
Afmeting: 21 x 29,50 cm
ISBN: niet van toepassing

Conditie: in nette staat

Vervagende grenzen
Galerie 88 onderscheidt zich op een aantal onderdelen van haar voorgangers en van andere soortgelijke kunstmanifestaties in den lande.
De behoefte aan meer duidelijkheid rond de actuele positie van de beeldende kunst in dit postmoderne tijdvak, deed de organisatoren kiezen voor een thematisch kader.

‘Vervagende grenzen’ als thema gaf ons zodoende de kans naast toonaangevende galeries op het vlak van de autonome beeldende kunst, ook andere deelnemers uit te nodigen

Hoe de grenzen tussen de verschillende disciplines in de beeldende kunst vervagen en in welke richtingen dit gebeurt moet in grote lijnen op Galerie 88 worden beleefd.
Deze catalogus kan hierbij niet meer dan de richting aangeven

Veertig deelnemers presenteren werken van zo’n 175 kunstenaars en ontwerpers
De deelnemende galeries-de meeste gerenommeerd, een aantal debuterend-brengen jong talent tijdens Galerie 88 in de grootste gelijktijdige debutantenpresentatie die ooit in ons land werd gehouden

Om de overtreffende trap van groot ging het de organisatoren niet in de eerste plaats.

Beduchtheid over de verslechterde startpositie van jonge kunstenaars en de wens deze te verbeteren
waren de primaire drijfveren
Tijdens Galerie 88 zal-voor de eerste maal-een Debutanten Prijs worden uitgereikt in de veronderstelling, jong talent hiermee te stimuleren

Het ligt in de bedoeling, het proces van vervagende grenzen in drie achtereenvolgende jaarlijkse Galerie manifestaties te laten zien.
Museale aspiraties worden niet nagestreefd

Galerie 88 wil een ontmoetingspunt zijn tussen de makers en aanbieders van kunst en kopers-met name het bedrijfsleven en de nieuwe generatie verzamelaars.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.