Joost Roelofsz-De zeven hoofdzonden

 2,00

1 op voorraad

Categorie:

Joost Roelofsz-De zeven hoofdzonden
Met teksten van Remco Campert, Jan Donkers, Pater Frater B.I.M Boefjes O.F.M, Judith Herzberg, Kees van Kooten, Hugo Baes en Leo Vroman
99 pagina’s
Taal: Nederlands
Afmeting: 18,50 x 22,50 cm
ISBN: niet van toepassing

Conditie: in nette staat

Over Joost Roelofsz
Joost Roelofsz (Blaricum 1943) is een Nederlands tekenaar, aquarellist en illustrator.
Hij won in 1982 de Gouden Penseel met het prentenboek Voor en achter.

Het eerste boek dat hij illustreerde was De zeven hoofdzonden (1970), een compilatie van Remco Campert met zeven auteurs die elk een doodzonde voor hun rekening namen.

Daarna illustreerde hij onder andere Tjeempie, of Liesje in Luiletterland van Remco Campert (1976) en Het rijk van Jabeer – getransformeerde sprookjes (Rudy Kousbroek, 1984).
Het boek Een hele grote badkuip vol van Theo Olthuis kreeg in 1984 ‘Vlag en Wimpel’ voor de illustraties.

Hij maakte illustraties voor verschillende tijdschriften, onder andere voor het weekblad Vrij Nederland, voor Avenue, bij een column van Adriaan van Dis, en voor het NRC Handelsblad.

Hij woont in Amsterdam. Zijn vader, Charles Roelofsz, was hoogleraar aan de Rijksakademie. Zelf was hij docent aan de AKI te Enschede en signeerde daarom een tijdlang zijn werk als Prof. Roelofsz.

Met Rogier Proper maakte hij de tekenfilm Life and Death. Deze animatiefilm toont een reeks tekeningen die steeds verder op het onderwerp uitzoomen in een quasi eindeloze loop. Het project kreeg in 1980 de eervolle vermelding ‘Mention de Qualité’ van het Centre National de la Cinématographie in Parijs.